Hietsun Paviljongin siivousohjeet


Hietsun Paviljongin tilat vuokrataan aina siistinä, ja siksi asiakkaan tulee huolehtia, että tilat jäävät hänen jälkeensä suoraan vuokrauskuntoon seuraavalle. Halutessasi voit ostaa tapahtuman jälkeisen järjestelyn ja siivouksen lisäpalveluna. Lisäpalveluista tulee aina sopia kirjallisesti etukäteen.

Mikäli tiloja ei ole siivottu, tai siivous on ollut puutteellista, asiakasta veloitetaan jälkeenpäin lisäsiivouksesta hinnaston mukaisesti. Tilat on asianmukaisesti siivottu ja huolehdittu kuntoon, kun

 • Pöydät ja tuolit on puhdistettu ja siirretty paikoilleen varastoon.
 • Juhlatilan lattia ja muut pinnat ovat puhtaat roskista, pölystä, tahroista ja muista jäljistä (huomaa myös seinät, ovet ja ikkunalaudat).
 • Keittiöstä on viety omat astiat ja tarvikkeet (myös jääkaapista), tiskit on tiskattu, pöytäpinnat ja lattia puhdistettu, sekä roskat viety.
 • WC-tilat ovat siistit: lavuaari, WC-istuin ja lattia puhtaat, roskapussit vaihdettu ja WC- sekä käsipyyhepaperit siististi esillä.
 • Muut yleiset tilat (käytävä, eteinen, tuulikaappi) ovat siistit ja niiden lattiat puhdistettu.
 • Sisäänkäyntien edustoilla ja piha-alueella ei ole roskia, tupakantumppeja, tyhjiä pulloja tai tölkkejä, tai muutakaan sinne kuulumatonta.
 • Kaikki asiakkaan omat ja asiakkaan vieraiden tarvikkeet on viety pois.
 • Lämpöpatterit on säädetty +20 asteelle, virrat katkaistu käytössä olleista laitteista, astianpesukoneen hana suljettu ja valot sammutettu kaikista omassa käytössä olleista tiloista.
 • Ikkunat ja ovet on lukittu.
   

***

Nämä siivousohjeet on tehty helpottamaan työtäsi: kun seuraat ohjeita, lopputulos läpäisee varmasti tarkistuksen.

Ilmoitathan pikimmiten Hietsun Paviljongin henkilökunnalle, jos huomaat tilassa, välineissä tai tarvikkeissa puutteita tai vahinkoja!
 

SIIVOUSVÄLINEET JA -TARVIKKEET

Siivousvälineet (pitkävartinen harja, harja ja rikkalapio, moppivarret, levymopit, sangot) löytyvät keittiön takahuoneesta, jossa on myös siivouskäyttöön ja siivousvälineiden puhdistamiseen tarkoitettu teräsallas.

Siivoustarvikkeet (pesuaineet, kertakäyttöiset puhdistusliinat, kumihanskat) löytyvät keittiön oven vieressä olevasta korkeasta kaapista, roskapussit keittiön roskiskaapista. Käytä pesuaineita ohjeiden mukaisesti äläkä tuhlaa myöskään tarvikkeita tarpeettomasti.
 

SALI

 1. Kerää roskat jätesäkkeihin ja biojäte biopusseihin. Kerää tyhjät pullot ja tölkit erillisiin pusseihin.
   
 2. Pyyhi puhtaalla kostealla liinalla yleispuhdistusainetta ohjeen mukaisesti käyttäen kaikki salin käytössä olleet kalusteet, ja palauta ne paikoilleen eteishalliin.
   
 3. Pyyhi kostealla liinalla tahrat myös muilta pinnoilta (ikkunalaudat, seinät, ovet).
   
 4. Lakaise pitkävartista harjaa sekä pienempää harjaa ja rikkalapiota käyttäen roskat lattioilta. Valmista pesuaineliuos yleispuhdistusaineesta ohjeen mukaisesti sankoon ja levymoppia käyttäen pyyhi lattiat kostealla. Rutista ylimääräinen vesi mopista, jotta lattiat eivät kastu liikaa. Jos lattialla on tahroja, pyyhi nämä puhdistusliinalla pois ennen lattian luutuamista. Tarkista tulos kuivumisen jälkeen ja toista tarvittaessa - usein lattia vaatii ainakin 2 pesukertaa. Lattiat eivät saa jäädä tahmeiksi, tahraisiksi tai läikikkäiksi!
   

KÄYTÄVÄT & ETEINEN

 1. Siivoa käytävät ja eteinen kuten salikin. Tuulikaapin maton voi tarvittaessa imuroida tai ravistella ulos (ei kuitenkaan sisäänkäynnin eteen).
   
 2. Vie omat ja vieraidesi tavarat mukanasi.
   

KEITTIÖ

 1. Tyhjennä ja puhdista käyttämäsi veden-/kahvikeittimet.
   
 2. Tiskaa tiskisi joko käsin tai astianpesukoneella. HUOM: jos käytät astianpesukonetta, muista lopuksi sulkea sen hana kääntämällä vipu yläasentoon!
   
 3. Tyhjennä astianpesukone ja huolehdi omat astiasi pois.
   
 4. Tyhjennä jääkaapista omat tarvikkeesi ja pyyhkäise hyllyt tarvittaessa puhtaalla, kostealla liinalla. Voit käyttää mietoa astianpesuaineliuosta.
   
 5. Pyyhi pöytäpinnat ja tarvittaessa tahrat kaapinovista.
   
 6. Tyhjennä roskat ja vaihda uusi roskapussi roskikseen.
   

WC-TILAT

 1. Käytä WC-tiloihin tarkoitettua puhdistusainetta.
   
 2. Pyyhi vessan lavuaari tähän tarkoitukseen ottamallasi Wettex-liinalla. 
   
 3. Lavuaarien jälkeen voit puhdista WC-istuimen samalla liinalla periaatteella “puhtaasta likaiseen”. Älä käytä WC-istuimen pyyhkimiseen käyttämääsi puhdistusliinaa enää muuhun, vaan heitä WC:ssä käyttämäsi liinat roskiin heti käytön jälkeen! 
   
 4. Puhdista kertakäyttöliinalla huolellisesti myös tahrat WC:n lattialta, ennen lattian pyyhkimistä mopilla.
   
 5. Vie roskat jäteastiaan ja laita uudet roskapussit roskiksiin.
   
 6. Tarkista, että seuraavalle asiakkaalle jää riittävästi WC- ja käsipyyhepaperia siististi esille.

HUOM! Rakennuksen jätevedet kulkeutuvat piha-alueella sijaitseviin lokasäiliöihin, ja putkisto tukkeutuu erittäin herkästi. WC-pönttöihin ei saa siis missään nimessä heittää käsipyyhepaperia tai suuria määriä WC-paperia kerralla. Mikäli WC:hen tulee tukos, ota välittömästi yhteys henkilökuntaan.


SISÄÄNKÄYNTIEN EDUSTAT & PIHA-ALUE

Siisti sisäänkäyntien edustat, käytävät ja piha-alue roskista sekä tupakantumpeista. Tarkista, ettei alueelle jää tyhjiä pulloja tai tölkkejä.


SIIVOUKSEN JÄLKEEN

 1. Heitä käyttämäsi kertakäyttöiset puhdistusliinat roskiin. Puhtaan, vain keittiössä käytetyn liinan voit jättää keittiöön hanan päälle seuraavalle.
   
 2. Tyhjennä roskat rikkalapiosta roskikseen.
   
 3. Tyhjennä pesuvedet sangoista keittiön siivouspisteen teräksiseen altaaseen. Pyyhi roskat altaasta ja heitä roskikseen, ennen kuin valutat vettä päälle. Viemäreihin ei saa joutua roskia tai hiekkaa tukosvaaran vuoksi!
   
 4. Pese levymopit, sangot ja muut käyttämäsi ei-kertakäyttöiset siivousvälineet huolellisesti teräsaltaassa. Rutista levymopit kuivaksi ja ripusta sangon reunalle kuivumaan.
   
 5. Järjestä siivousvälineet siististi paikoilleen.
   
 6. Vie solmitut roskapussit pihalla olevaan jätesäiliöön ja biojätepussit bioastiaan. Huolehdi uudet roskapussit roskiksiin. Vie pullot ja tölkit mukanasi kierrätykseen.
   

LÄHTIESSÄSI

 1. Säädä salin lämpöpatterit +20 asteelle.
   
 2. Sammuta virrat käyttämistäsi laitteista ja valot käyttämistäsi tiloista. Tarkista, että astianpesukoneen hana jää kiinni (yläasentoon).
   
 3. Lukitse ikkunat ja ovet.