Hietsun Paviljongin siivousohjeet

 

Hietsun Paviljongin tilat vuokrataan aina siistinä, ja siksi asiakkaan tulee huolehtia, että tilat jäävät hänen jälkeensä suoraan vuokrauskuntoon seuraavalle. Halutessasi voit ostaa tapahtuman jälkeistä järjestelyä ja siivousta lisäpalveluina. Lisäpalveluista tulee aina sopia kirjallisesti etukäteen.

Mikäli tiloja ei ole siivottu, tai siivous on ollut puutteellista, asiakasta veloitetaan jälkeenpäin lisäsiivouksesta ja mahdollisista muista aiheutuvista kuluista, kuten korvaus toiselle asiakkaalle.

 

Tilat on asianmukaisesti siivottu ja huolehdittu kuntoon, kun

 • Pöydät ja tuolit on puhdistettu ja siirretty paikoilleen varastoon
 • Juhlatilan lattia ja muut pinnat ovat puhtaat roskista, pölystä, tahroista ja muista jäljistä (huomaa myös seinät, ovet ja ikkunalaudat).
 • Keittiöstä on viety omat astiat ja tarvikkeet (myös jääkaapista), tiskit on tiskattu, pöytäpinnat ja lattia puhdistettu, sekä roskat viety.
 • WC-tilat ovat siistit: lavuaari, WC-istuin ja lattia puhtaat, roskapussit vaihdettu ja WC- sekä käsipyyhepaperit siististi esillä.
 • Muut yleiset tilat (käytävä, eteinen, tuulikaappi) ovat siistit ja niiden lattiat puhdistettu.
 • Sisäänkäyntien edustoilla ja piha-alueella ei ole roskia, tupakantumppeja, tyhjiä pulloja tai tölkkejä, tai muutakaan sinne kuulumatonta.
 • Kaikki asiakkaan omat ja asiakkaan vieraiden tarvikkeet on viety pois.
 • Virrat katkaistu käytössä olleista laitteista, astianpesukoneen hana suljettu ja valot sammutettu kaikista omassa käytössä olleista tiloista.
 • Ikkunat ja ovet on lukittu.

 

Siivousvälineet (pitkävartinen harja, harja ja rikkalapio, moppivarret, levymopit, sangot) löytyvät keittiön takahuoneesta, jossa on myös siivouskäyttöön ja siivousvälineiden puhdistamiseen tarkoitettu teräsallas.

Siivoustarvikkeet (pesuaineet, rätit, pyyhkeet, kuivauslastat, kumihanskat) löytyvät keittiön oven vieressä olevasta korkeasta kaapista, roskapussit ja jätesäkit keittiön roskiskaapista. Käytä pesuaineita ohjeiden mukaisesti äläkä tuhlaa myöskään tarvikkeita tarpeettomasti.

 

SALI

 1. Kerää ja lajittele roskat: biojäte, ruskea pahvi, lasi, metalli, sekajäte. Löydät keittiöstä tähän tarkoitukseen sopivia saaveja, biopusseja ja jätesäkkejä. Kerää tyhjät pullot ja tölkit erillisiin pusseihin tai laatikoihin.

 2. Pyyhi puhtaalla kostealla liinalla yleispuhdistusainetta ohjeen mukaisesti käyttäen kaikki salin käytössä olleet kalusteet, ja palauta ne paikoilleen varastoon.

 3. Pyyhi kostealla liinalla tahrat myös muilta pinnoilta (ikkunalaudat, seinät, ovet).

 4. Lakaise pitkävartista harjaa sekä pienempää harjaa ja rikkalapiota käyttäen roskat lattioilta. Valmista pesuaineliuos yleispuhdistusaineesta ohjeen mukaisesti sankoon ja levymoppia käyttäen pyyhi lattiat kostealla. Rutista ylimääräinen vesi mopista, jotta lattiat eivät kastu liikaa. Jos lattialla on tahroja, pyyhi nämä puhdistusliinalla pois ennen lattian luutuamista. Tarkista tulos kuivumisen jälkeen ja toista tarvittaessa. Lattiat eivät saa jäädä tahmeiksi, tahraisiksi tai läikikkäiksi!

 5. Tyhjennä pesuvedet sangoista keittiön siivouspisteen teräksiseen altaaseen. Pyyhi roskat altaasta ja heitä roskikseen, ennen kuin valutat vettä päälle. Viemäreihin ei saa joutua roskia tai hiekkaa tukosvaaran vuoksi!
   

KÄYTÄVÄT & ETEINEN

 1. Siivoa käytävät ja eteinen kuten salikin. Tuulikaapin maton voi tarvittaessa imuroida tai ravistella ulos (ei kuitenkaan sisäänkäynnin eteen).

 2. Puhdista lasiovet sormenjäljistä ikkunanpesuaineella.

 3. Vie omat ja vieraidesi tavarat mukanasi.

 

KEITTIÖ

 1. Kerää ja lajittele roskat: biojäte, ruskea pahvi, lasi, metalli, sekajäte. Löydät keittiöstä tähän tarkoitukseen sopivia saaveja, biopusseja ja jätesäkkejä. Kerää tyhjät pullot ja tölkit erillisiin pusseihin tai laatikoihin.

 2. Tyhjennä ja puhdista käyttämäsi veden-/kahvinkeittimet.

 3. Tiskaa tiskisi joko käsin tai astianpesukoneella. HUOM: jos käytät astianpesukonetta, muista lopuksi sulkea sen hana kääntämällä vipu yläasentoon!

 4. Tyhjennä astianpesukone ja huolehdi omat astiasi pois.

 5. Tyhjennä jääkaapista omat tarvikkeesi ja pyyhkäise hyllyt tarvittaessa puhtaalla, kostealla liinalla. Voit käyttää mietoa astianpesuaineliuosta.

 6. Pyyhi pöytäpinnat ja tarvittaessa tahrat kaapinovista.

 7. Vie roskat ulos roska-astioihin ja vaihda uudet roskapussit.

 

WC-TILAT

 1. Käytä WC-tiloihin mietoa yleispuhdistusainetta ja kertakäyttöisiä käsipyyhepapereita.

 2. Pyyhi hanat, ovenkahvat, lavuaarit ja WC-istuin  “puhtaasta likaiseen”-periaatteella. Käytetyt käsipyyhepaperit heitetään roskikseen, EI WC-pönttöön.

 3. Lakaise ja pyyhi/moppaa myös WC:n lattia.

 4. Vie roskat jäteastiaan ja laita uudet roskapussit roskiksiin.

 5. Tarkista, että seuraavalle asiakkaalle jää riittävästi WC- ja käsipyyhepaperia ja käsisaippuaa siististi esille. Täytä tarvittaessa, niitä on lisää keittiössä merkityssä kaapissa.

HUOM! Rakennuksen jätevedet kulkeutuvat piha-alueella sijaitseviin lokasäiliöihin, ja putkisto tukkeutuu erittäin herkästi. WC-pönttöihin ei saa siis missään nimessä heittää käsipyyhepaperia tai suuria määriä WC-paperia kerralla. Mikäli WC:hen tulee tukos, ota välittömästi yhteys henkilökuntaan.

 

SIIVOUKSEN JÄLKEEN

 1. Heitä käyttämäsi kertakäyttöiset puhdistusliinat roskiin. Puhtaan liinan voit jättää keittiöön hanan päälle seuraavalle.
   
 2. Pese levymopit, sangot ja muut käyttämäsi ei-kertakäyttöiset siivousvälineet huolellisesti teräsaltaassa. Rutista levymopit kuivaksi ja ripusta sangon reunalle kuivumaan.
   
 3. Järjestä siivousvälineet siististi paikoilleen.
   
 4. Vie pullot ja tölkit mukanasi kierrätykseen.

 

LÄHTIESSÄSI

Tarkista vielä ennen lähtöäsi kaikki käyttämäsi tilat.

 1. Sammuta virrat käyttämistäsi laitteista ja valot käyttämistäsi tiloista. Tarkista, että astianpesukoneen hana jää kiinni (yläasentoon).

 2. Lukitse ikkunat ja ovet.

 

Ilmoita henkilökunnalle jos havaitset tiloissa, irtaimistossa tai välineissä vikoja/puutteita/vahinkoja. Kiireettömissä asioissa sähköpostitse info@hietsunpaviljonki.fi ja kiireellisissä asioissa puh. 0403769152.